dimecres, 30 de novembre del 2011

Una notícia del 28/11/2011

En el diari " El País" he trobat una notícia que es titula:" La escuela 2.0 avanza hacia el futuro a dos velocidades distintas" i tracta sobre el fet de que els nens puguin disposar d'un ordinador al fer les classes i si és millor o pitjor, ja que per a una banda aprendran a utilitzar l'ordinador i en un futur tindran un bon nivell i seran més autònoms pel que fa a les TIC, però per una altra banda pot ser un problema perquè els nens tenen accés a la xarxa i es poden distreure amb més facilitat. A continuació us deixo la noticia:


I també us adjunto una altra notícia que parla del mateix, però que és del dia 21/11:

dilluns, 28 de novembre del 2011

Programari lliure i cultura lliure

Un programari és un conjunt de programes, i cada un té una funció específica; el programari d'un ordinador està format per diferents seqüències que el processador va llegint, interpretant i executant . 
El que fan els programadors és escriure la informació que després serà llegida i interpretada pel processador. 
En aquest àmbit hi ha el codi font, que està formada per un conjunt d'expressions complexes. Per a que el processador pugui entendre les instruccions, s'ha de convertir el codi font en una compilació i com a resultat s'obté el codi executable. 


El programari lliure  està format pel codi font i normalment no està creat per una empresa però pot haver alguna excepció, i aquest garanteix simultàniament quatre llibertats:
  • Es pot usar en qualsevol finalitat
  • Ens permet estudiar-lo i adaptar-lo a les necessitats que un vulgui
  • Permet redistribuir-lo a tercers
  • I per últim permet introduir-hi millores i fer-les públiques per tal de que es benefici tothom


Per usar un programa d'ordinador no es necessita el codi font, només que tinguem el codi executable i el copiem al disc dur, ja en podem fer us. Dos programaris importants i coneguts que ha creat el programari lliure són el Firefox i el OpenOffice. Molts d'aquests programes no estan fets per cap empresa, sinó que és gent que té temps lliure i l'empre en la informàtica per tal de que tots ens podem beneficiar i una característica a destacar és que aquest programari és gratuït.


També hi ha la cultura lliure que està relacionada amb el programari lliure, i engloba la creació, elaboració i difusió de cultura segons els principis del programari.Un exemple de cultura lliure és la Viquipèdia.

Si hi ha alguna cosa que no ha quedat clara podeu consultar a la següent pàgina:

dilluns, 21 de novembre del 2011

Prezi

És un programa semblant al Powe Point, però en aquest no es formen diapositives, sinó que tenim un gran espai en blanc sense divisions, on aquest entorn és multimèdia i podem posar els elements on vulguem. Aquest és treballa en un entorn On-line, i el que hi treballes pot ser públic, privat o compartit, i es fa a través de un flash ( per tan des de un iphone no es podrà obrir aquest programa) i per últim, la característica més important és que amb aquest programa podem representar metàfores visuals.
En el prezi, no és com en el Power point que pots escollir la lletra o el fons, sinó que això ja està determinat, però si que podem escollir la plantilla que ens és més adient.

Primer de tot ens hem de donar d'alta i es fa de la següent manera:
  1. Has d'anar a la pàgina web de Prezi 
  2. A dalt a la dreta posa: LOG IN, has de clicar-hi
  3. A continuació has d'anar on posa: "SIGN UP NOW"
  4. Si ets professor o alumne ves al requadre groc i donant-li a "GO", i després si vols utilitzar-lo de forma gratuïta clica al apartat de free.
  5. Introdueixes les dades personals, i has d'anar al teu e-mail per acceptar-ho i que et pugui deixar entrar.
  6. I ja pots gaudir-hi!
Un cop t'has donat d'alta tens tres pestanyes: Yours preci; Learn i Explore. Per tal de portar a terme la presentació s'ha d'anar a "YOURS PRECI" desprès a "NEW PREZI" i ja pots posar el títol, i escollir quin format vols, i ja pots començar.

Hi ha per afegir una imatge o un text i s'ha d'anar a "INSERT", s'ha d'intentar no pujar PDF. Amb aquest programa pots posar els escrits i imatges on vulguis, a la dreta, a l'esquerra, al centre, una dins l'altre, més gran, més petit ( això es fa amb la roda del ratolí). Desprès li dones a "PATH" que serveix per ordenar que vols que sortir primer i que vols que sortir més tard.
El més pràctic per avançar és amb les fletxes dreta i esquerra del teclat. Hi ha un element molt bo al Prize hi és que si li dones a "INSERT" ja pots posar fotografies i vídeos directament de internet, no cal buscar-los a cap altre pàgina.

El prezi és com... 

Vídeo

En un vídeo cal saber que els bytes són el que en indica si el vídeo és de bona qualitat o no, com més bytes millor serà; i els píxels ens indiquen la qualitat de la imatge, i passa el mateix que abans, com més píxels hi hagi millor serà la imatge.

Cal saber que:
1,5 KB = 0,001 mega   //  Per tan 1000 KB = 1 mega


Un programa recomanat per fer un vídeo és el Movie Maker. Per partir un tros del vídeo se li ha de donar a "EDITAR" i a "DIVIDEIX" i desprès cliques el tros que no vols i el borres amb el botó de "SUPRIMIR".

Si el vídeo que has gravat ja tenia so, però el vols eliminar has d'anar a "EDITAR" i després a "VOLUMEN DEL VÍDEO" i posar-lo a 0. I amb aquest programa pots posar música i imatges.         

                                                   

Per tal de que les imatges que es posin no quedin tallades o es vegi una separació entre elles, es poden posar diferents animacions, i s'ha d'anar a on posa "ANIMACIONS".

Un cop acabat el vídeo, s'ha de guardar en forma de pel·lícula i es fa de la següent manera: se li a de donar a "PEL·LÍCULA" i a "DEFINICIÓ ESTÀNDARD" i exportar-lo a la carpeta on s'ha estat fen tot. 


A classe, el professor ens va fer modificar un vídeo que ell havia fet, i l'havíem de fer més curt, de tal manera que el vídeo només durés 1 minut, i aquest és el resultat:





Descàrrega de música i imatges; i el Copyright

COM SABEM QUINES IMATGES SÓN LES CORRECTES PER TREBALLAR AMB ELLES?

Actualment hi ha molta gent que no coneix les lleis que hi ha sobre Internet, i per tan no sap que hi ha una sèrie d'imatges o música que no es permet agafar per usar en treballs o per fer presentacions.   
                                                      

A Internet hi ha un pàgina web que és : stock.xchng, on a l'esquerra poses el que vols cercar, i les primeres imatges que et surten, són aquelles que està permès agafar, en canvi les altres són de pagament i si no pagues no les pots usar. Les imatges que apareixen són molt adients, ja que tenen un fons blanc i la imatge es veu molt clara.       

                                                                                    
Un altre lloc és el Flickr, on aquí també es troben moltes imatges, per cercar s'ha d'anar on posa:  advance search, i allà pots agafar la imatge original.         

I un últim a destacar és al creative commons ( cat.creativecommons.org) si li dones a cerca amb CC, en el resultat d'aquesta recerca pots agafar qualsevol de les imatges que et surti, perquè està permès el seu ús.     

                              
Si el que volem és descarregar música hem de saber que Ares, Emule, Itunes, etc. és il·legal, i un lloc per descarregar música de forma legal és a "Jamendo.com", a baix de tot posa que es pot agafar a creative commons.


Per tant, tot això s'ha de fer perquè hi ha el que s'anomena Copyright o també conegut com a drets d'autors.
Els drets d'autors són un conjunt de normes jurídiques i principis que regulen els drets morals i patrimonials, i estan reconeguts com a drets humans fonamentals de la Declaració Universal dels Drets Humans










Fotos agafades de la pàgina de Flickr

El Power Point

Power point és un programa en el que la informació surt amb forma de presentació i tan pot haver lletra com fotografies, i es poden posar enllaços que vagin directes a una pàgina web. Aquest és el més utilitzat quan s'ha d'explicar algun tema a un grup de
gent.



Aquest programa no és recomanable usar un fons negra perquè cansa la vista, dona tristesa i xafa la lletra; per això és molt millor utilitzar un fons blanc. Sobre aquest fons, és molt important que la lletra que aparegui sigui clara per tal de no dificultar la lectura.

Un avantatge que té el power point és que es poden encerclar, marcar, subratllar paraules mentre es va explicant el contingut. Com he dit abans es poden posar  imatges, i es poden posar una sobre l'altre de tal manera que es sembli que hi hagi un efecte, per fer això s'ha d'anar a "agregar efecto" i després a "Picture 2".                                                            
                     
Amb aquest programa també es poden posar esquemes i fletxes, i aquestes serveixen per relacionar els elements que apareixen a la diapositiva.                                                                      
Una altra cosa que es pot fer és posar un icona, en el que s'hi pugui clicar sobre ell i anar a una altre diapositiva. Per tan el Power point és ideal per posar una serie de fotografies,i a partir d'aquestes fer un discurs i anar explicant el que faci falta, per tant les imatges són una ajuda. En canvi no és bo que estigui tot escrit, ja que la gent anirà llegint el que hi ha a la pantalla i no pararà atenció al que es diu; i tampoc és bo que hi hagi so o música de fons, ja que fa que la persona que parla no se la escolti amb claredat, o que hagi de cridar per sobre del que s'està sentin.



A continuació us adjunto un link de Youtube en el que explica pas per pas el més essencial de Power Point.