dilluns, 5 de desembre del 2011

Fluxogrames i mapes conceptuals


Avui a GTIC hem treballat amb una nova eina que es diu "Fluxograma" on es representen  gràficament un seguit de seqüències d'activitats.
Aquest tipus de programes permet que l'analitzar un procés sigui més fàcil de fer-ho i d'entendre-ho. El fluxograma disposa de diferents símbols que es poden anar utilitzant segons el contingut que es parla, i d'aquest manera tot és més visual i més fàcil de llegir el que s'està proposant. A continuació us poso una petita llegenda de que signifiquen els tres principals símbols on anem posant la informació:




Fotografia agafada del Blog de l'assigantura Gestió de la Informació i TIC

També podem trobar diferents fletxes que són el que uneixen els diferents símbols anteriors, i el que indica la fletxa és la direcció i els sentits dels fluxos.


Fotografia agafada del Blog de l'assigantura Gestió de la Informació i TIC

Programes de fluxogrames n'hi ha molts, alguns exemples són: Word de Microsoft, Write d'OpenOffice, etc. Nosaltres a classe hem treballat amb un programa on-line que es diu Gliffy, en el que s'accedeix per aquí: http://www.gliffy.com.


Cal destacar que no s'ha de confondre un fluxograma amb un mapa conceptual, aquest serveix per entendre, ordenar i organitzar de manera visual informació, idees, etc. També són representacions visuals com els fluxogrames, però de temes concrets que es caracteritzen perquè tenen un concepte central que es connecta amb els altres conceptes a través de connectors. I també podem dir que ens ajuden a organitzar el tema que volem portar a terme.


A continuació us adjuntaré el resultat d'un petit fluxograma, i aquest és el resultat:



I un altre petit fotograma:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada