dimecres, 11 de gener del 2012

FI del blog


Bé doncs aquí s'acaba aquest bloc que he utilitzat al llarg de l'assignatura de GTIC, ja que per a mi era una eina que utilitzava per anar penjant els diferents apunts que anava prenent conforme la classe anava avançant, ja que com el professor diu, és millor utilitzar un lloc web perquè d'aquesta manera l'altre gent es pot beneficiar, i d'altra banda així no es perd. 

Al principi vaig pensar que no em serviria de gaire cosa, però conforme he anat treballant amb el blog i he anat experimentant els seus usos he vist que en realitat si que és molt útil. Tot i que al principi em va costar una mica, ja que no sabia ven bé on estaven les coses, i com es feia per penjar vídeos, fotografies... i va haver una cosa que havia d'anar molt en compte, i era el fet de donar la meva opinió que en temes com aquests no es pot, l'únic que pots és transmetre la informació que tens.


Doncs aquí es finalitza el bloc, moltes gràcies per haver-me seguit!

dilluns, 9 de gener del 2012

Llenguatge audiovisual

Un dels principals objectius a l’escola és ensenyar a llegir i escriure als infants. Utilitzem el llenguatge visual, però també és molt important que l’utilitzem igual o més que el verbal que és el llenguatge audiovisual. Es un llenguatge caracteritzat per la utilització de el so i la imatge amb la finalitat d’educar als infants a través de les emocions i els sentiments ( suports visuals, d’àudio amb cançons, música...) 
El vídeo lliçó no és un bon exemple de bon llenguatge audiovisual, ja que no transmet cap tipus d’emoció. ( son tipus de vídeos que van molt bé per estudiar lliços senceres i molts conceptes però no pas per aprendre al moment. L’alumne ha d’aprendre veien el vídeo, seria un vídeo motivador, en aquest tipus de vídeo la idea és transmetre emoció. 
Joan Ferrer fa vídeos motivadors. 


A classe el professor ens va passar dos vídeos: un tractava sobre la historia de Catalunya, en el que havia VÍDEO, SO i TEXT, i el resultat és que ningú estava atén. El segon vídeo era de dibuixos animats i no havia text, l'únic que havia era SO i IMATGE i vam estar atentes de tot el que sortia.

S'ha de tenir clar, que no és el mateix utilitzar un mitjà audiovisual que el llenguatge audiovisual. 



A continuació adjunto un vídeo en el que es veu com nens de primària treballen amb el tema del cine:


Edu3.cat

WEB 2.0


Aquesta s’associa amb una aplicació web que facilitar el fet de compartir informació entre diferents usuaris. Alguns exemples són les xarxes socials, els wikis, els blogs... Un lloc web 2.0 permet que els diferents usuaris puguin interactuar entre ells o canviar el contingut.

A continuació adjunto un vídeo de youtube que ho explica una mica:




Bookmarks


Bookmarks és una paraula anglesa que significa "marcador d'internet", i fa referència a les diferents pàgines web que una persona usualment utilitza i per tal de facilitar i anar més ràpid al entrar en elles s’agreguen com a “favoritos” en la barra de Google i d’aquesta manera és més còmoda i ràpid d’accedir.

dissabte, 7 de gener del 2012

Twitter


És una xarxa social que posa en contacte els usuaris amb interessos comuns. Els usuaris poden ser escrits a través d’un dispositiu mòbil, ordinador... Els missatges que s’escriuen són públics però tot i així es poden posar de forma privada. L’inconvenient que té el twitter és que els missatges que s’escriuen tenen un màxim de 140 paraules. La seva utilitat és anar publicant noticies per anar-te posant al dia amb altre gent, a més serveix com a eina d’aprenentatge per tenir informació d’aquells temes que t’interessen i de persones interessants. 

Imatge agafada del Flickr de Jon Gosier

Software


És un terme general que s’usa per descriure els diferents programes informàtics i tasques que es porten a trema en un ordinador. Aquests s’executen dins el hardware, i el que fa el software és que aquest funcioni. 

Podem diferenciar dos tipus de Software: el privatiu i el lliure. El primer té una llicència i té uns drets d’ús, per tant abans d’usar-lo s’ha de fer un pagament, i l’usuari no és el propietari per tan el fabricant té el seu control. Alguns exemples són Microsoft Windows i el Microsoft Word. En canvi el software lliure tens la llibertat de millorar el programa i adaptar-lo com un vulgui, com és gratuït es poden fer distribuir còpies i fer públiques les millores del programa. Sobretot aquest últim no s’ha de confondre amb el programari gratuït, ja que aquest no permet modificar ni redistribuir el programa.


Si algú tenir curiositat sobre el Software lliure aquí us deixo una mica més d'informació que va més enllà d'una explicació de que és:




I una mica més sobre el Software privatiu:



"Vídeo y educación"

El llibre "video y educación"  de l'autor Joan Ferrés, tracte sobre les funcions dels hemisferis cerebrals (dret i Esquerra) que tenim els éssers humans .


L’hemisferi dret s’encarrega de controlar el costat esquerre del nostre cos. En aquest hemisferi hi ha les funcions NO verbals i el que té més sensibilitat per els elements acústics, alguns exemples d’aquestes funcions són les següents: coneixement dels rostres, el record i la distinció de les formes, la discriminació d'acords musicals, controla les dimensions artístiques, simbòliques, espacials i musicals, etc. Per tan, en aquest hemisferi es troben les emocions, sentiments, allò creatiu, sintètic i intuïtiu.
En canvi, en l’hemisferi esquerra controla la zona dreta del nostre cos. En aquest hi ha algunes de les funcions següents: llegir, escriure, ens permet per càlculs, classificar, utilitzar la lògica, etc. Per tan en aquesta part del cervell es porta a terme la informació i la raó.




Imatge agafada del suro de l'assignatura